Ismåling er i gang

Hver vinter prøver en å få gjort måling av istykkelsen på utvalgte steder ut fra stasjonen. Dette har foregått over mange år så det begynner å bli et godt grunnlag for å si noe om isutviklingen her ved øya. Vi har ikke noen resultater på det her, men vi har fått begynt å måke isen nå. Den har vært ustabil tidligere i vinter så vi har ikke fått startet med det før nå. Sikkerheten settes i høysetet og de to som går ut for å måle isen, har på overlevingsdrakter og har med tau i tillegg til våpen, skremmemidler og utstyr for selve ismålingen. I tillegg er det en eller to som står på land og ser etter isbjørn ute på isen. Denne gangen var det Martin og Jon som målte isen, mens Jørn stod og holdt vakt nede på brinken og Bjørn Ove holdt oversikt over isen utover fra Antennesletta. Bjørn Ove er overlangsynt og kan oppdage isbjørn på langt hold. Ingen isbjørn viste seg denne gangen så ismålerne fikk gjort jobben sin i ro og fred.

Jørn og vakthundene Suggen og Ymer holder isbjørnvakt nede på brinken ved stasjonen. Foto: BOF
Første hull er i ferd med å bli målt. Foto: BOF
Ismålerne 100 meter u fra land. Foto: BOF
Foto: BOF
Foto: BOF
I tillegg til ismåling ble et målesintrument fra noen forskere lagt ut på isen. Foto: Jon D
Martin poserer ute på isen. Foto: Jon D.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.