Trivelig besøk av Sar Queen fra 330-skvadronen på Banak

Tekst og foto: BOF

Torsdag 11. april i kveldingen, landet SAR Queen på båtstranda, etter å ha gjennomført et treningstokt til Bjørnøya, Svalbard og landingstrening her på Hopen. Ombord var 8 personell fra Banak. De trener på å operere i Arktiske strøk her på Svalbard og gjøre seg kjent med landingsforhold og fasiliteter som finnes her.

Etter ankomst fikk de «sjekket» inn på rommene sine, før de ble servert en to-retters middag, som seg hør og bør her på ishavet. Med seg hadde de med seg masse frukt og grønt fra Svalbardbutikken som vi hadde fått bestilt med. Så nå «fråtser» vi i ferske blåbær, kiwi, banan og appelsiner. I skrivende stund er både bananer og blåbær spist opp, men vi kan kose oss med appelsin og kiwi enda en god stund.

Utover kvelden gikk praten fritt og det var interessant for oss å høre om hva de holder på med og det virket som at de også syntes det var interessant hva vi holder på med. Noen av dem hadde vært her før, noen veldig lenge siden, så det ble et gledelig gjensyn.

De håpet på å få se isbjørn her på stasjonen men de glimret med sitt fravær. Dagen etter at de dro, dukket det opp en isbjørn på stasjonen. Uflaks, eller beregnet fra isbjørnens side?

Etter en god natts søvn, ble det servert frokost, før de gjorde seg klare for å ta flyturen sørover via Bjørnøya. Vi benyttet anledningen til å få sendt ned noe spennende til gjengen på Bjørnøya også. Det tok tid å få varmet opp helikopteret etter å ha stått ute i 20 minus natta over, men de kom seg opp i lufta, fikk landet på helipaden og etterfyllt litt drivstoff, før de tok av og fortsatte ferden sørover.

Vi takker for et hyggelig besøk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.