HIPP HIPP HURRA

Gratulerer med dagen fra Hopen meteorologiske stasjon

Det ble en litt uvanlig dag her på Hopen denne 17. mai-feiringen. For en stund siden inviterte vi KV Svalbard hit til øya for å feire dagen sammen med oss. De takket ja til det og med litt vanskelige landgangsforhold med is i oppløsning, klarte ca 40 personell fra KV Svalbard å komme i land. Vi kan ikke se at det noen gang har vært så mange på stasjonen her en 17. mai tidligere.

Foto: BOF
Foto: BOF

Dagen opprant med heisflagging som seg hør og bør. Sånn midt på dagen ble det servert champagne-brunsj med varme og kalde snitter, frisk frukt og boblende drikke.

Foto: BOF
Foto: Jon Dørmenen

Utpå ettermiddagen kom personell fra KV Svalbard i land og det ble gått 17. mai-tog fra gådsplassen til helipaden. Der ble det en stopp der vi sang nasjonalsangen. Så ble det å marsjere tilbake til gårdsplassen der leker både ute og inne ventet.

Foto: Jon Dørmenen
Foto: Jon Dørmenen
Foto: Jon Dørmenen
Foto: BOF
Foto: BOF
Foto: BOF
Foto: BOF
Foto: BOF

Ute ble det adgang til å skyte med luftgevær på møtende isbjørn, dra en hvalross, kaste på boks og utforkjøring med lenestolkjelke. Noen valgte å ta et bad i stampen og badstue. Innendørs ble det mulighet for å spille kurrong og biljard, samt det ble servert nystekte donuts, sjokoladeboller, sjokoladekake, passionsfruktmakroner, kaffe, te og brus. Selvsagt var butikken åpen for de som ville handle med seg suvenirer hjem herifra.

Foto: Jon Dørmenen
Foto: Jon Dørmenen
Foto: Jon Dørmenen
Foto: Jon Dørmenen
Foto: Jon Dørmenen
Foto: Jon Dørmenen

Etter noen trivelige timer med besøk, dro personellet ut til KV Svalbard for grilling der. Vi ble invitert ombord til å delta i grillingen, men sjøforholdene forverret seg så vi valgte å være på land og grille selv.

Dagen begynte med knall sol og lite vind, men det skyet til litt utover dagen og vinden tok seg opp litt. Alt i alt ble det en flott feiring av nasjonaldagen.

Tekst: BOF

Én tanke om “HIPP HIPP HURRA

  1. For en spennende dag! For kystvaktfolket var det sikkert en helt spesiell opplevelse å feire 17. mai på Hopen. Hipp hipp hurra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.