Annerledesdag på Hopen

Tekst: BOF

Nå er det meste unnagjort av det som skal gjøres før den nye besetingen kommer opp og avløser oss. Nå nyter vi finværet som stikker innom og gir oss nye muligheter til å nyte havet, nyte en skitur eller andre aktiviter i denne naturen.

Foto: BOF. Finvær da båten viste seg sør for øya.

For noen uker sider fikk vi en henvendelse fra cruiseskipet National Geographic Resolution, om de fikk komme på land hos oss. Etter litt fram og tilbake, sa vi ja til besøket og søndag 26. mai kom ca. 100 turister og guider på land.

Foto: BOF
Foto: BOF
Foto: Jon Dørmenen

Først ble vi invitert om bord på lunsj. En av oss ble igjen på stasjonen for det må alltid være en her og ta seg av det som skal gjøres her. Det ble omvisning på båten, blant annet på brua, der den norskættede kapteinen Heidi Norling fra Stockholm viste rundt. Så ble det lunsj ved kapteinens bord. Tre retter fra meny kunne velges. Vi presenterte oss i salongen og ønsket turistene velkommen på land, samt om ting de måtte passe på. Blant annet at hundene ikke ble nedrent av mange mennesker på en gang.

Foto: BOF. Stefano Pozzi fra Italia men snakket godt norsk, var ekspedisjonsleder og hentet oss for at vi skulle få komme ombord.
Foto: Jon Dørmenen. Martin, Stefano og Jørn på vei ut til båten.
Foto: Jon Dørmenen. Martin og Jørn med Hopen meteorologiske stasjon i bakgrunnen.

Etterpå ble vi fraktet på land sammen med guidene som skulle ivareta turistenes sikkerhet på land.

Foto: Jon Dørmenen
Foto: BOF. Så var lunsjen over og først kom guidene på land.

Så kom turistene i to omganger. Det ble mulighet til å handel suvenirer i garasjen, samt at det var satt opp en tv-skjerm som viste bilder fra oppholdet vårt her på øya. Bjørn Ove holdt en kort orientering på engelsk om øyas historie, hva vi gjør her og om dyre- og fuglelivet. Det ble svart på spørsmål fra nysgjerrige turister også.

Foto: Jon Dørmenen. Det ble vist film om isbjørn på Hopen i garasjen og mange syntes det var spennende å se. Skipets kaptein, Heidi Norling, helt til høyre i bildet.

Noen av turistene ble fulgt av guidene opp på Trollkaillplatået og ned igjen. Været var fint selv om det skyet over noe utover dagen.

Foto: BOF. Første gruppe med turister på vei opp på Trollkaillplatået.

Da begge partiene med turister hadde fått mulighet til å komme i land, ble vi igjen invitert om bord til drinker, svare på spørsmål fra turistene og en omvisning i maskinrommet. Nå ble den som var igjen først med om bord også.

Foto: Jon Dørmenen. Klar for å bli fraktet ut til båten.
Foto: BOF. Programmet for turistene. Vi deltok i recap kl 18.15.
Foto: Jon Dørmenen. Vi ble servert drinker i salongen og slo av en liten prat med noen av gjestene. Erlend Follstad jobber som guide om bord og kjenner Jon fra før. De har møttes i Longyearbyen for mange år siden, og Erlend hadde besøkt Hopen en gang for 20 år siden.
Foto: BOF. Kontrollrommet som styrer maskinene ombord.
Foto: Jon Dørmenen
Foto: BOF. Maskinsjefen Kamile, viste oss rundt.
Foto: Jon Dørmenen. Jon i maskinrommet.
Foto: BOF. Kveldssola over Bjørnsletta i det vi skulle gå ombord i lettbåten for å bli fraktet inn til land.
Foto: BOF. Jørn nyter sola ombord i lettbåten mens vi fikk se skipet fra sjøsiden.
Foto: BOF

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.