Plutselig var sommeren her

Tekst og foto: BOF

Vinteren har liksom ikke gitt slipp på selv selv om temperaturen har ligget så vidt under null. Isen på havet forsvant for noen uker siden, selv om vi kunne se den langt øst og nord for Hopen, oppe fra Kollerfjellet. Skiføret har heller ikke vært så aller værst selv om det nå var flere bare flekker en måtte unngå.

De siste dagene kom tåka og dekket øya og de par siste dagene med regn. Så nå fikk snøsmeltingen fart på seg. Det gikk fortsatt an å snirkle seg opp mot Kollerfjellet på ski, mellom de bare flekkene var det fortsatt snø som holdt. Undertegnede tok sin siste skitur for sesongen opp på Bjørnsletta og et stykk opp på vestsiden av Trollkaillen. Dessverre kom tåka med mye vind så det ble bare å snu og renne ned igjen. I Søre Husdalen har bekken åpnet seg og renner med stor fart nedover mot havet.

Ærfuglene venter litt utålmodig på at den siste snøen og isen rundt husene skal forsvinne, slik at de kan begynne å legge seg på redene sine der igjen. De har samlet seg rundt bygningene i flere dager nå. Det er morsomt å få komme så nært innpå dem.

Noen mente de hadde observert tjuvjo ved vesthytta, men storjoen har ikke vist seg her sør for stasjonen ennå. Det er vel like før.
En sandlo satte seg opp på kanten av Antennesletta en kveld her og lette etter mat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.