Et snev av England på Hopen


Hopen ble i 1613 oppdaget av hvalfangeren Thomas Marmaduke fra Hull i England og ga den sitt navn etter skuta han seilte på, Hopewell. Dette ble markert i 2013 med en jubileumsmiddag, nytt skilt på kaldtlageret og navngiving av et skar vest på Bjørnsletta til Marmadukeskaret.

Derfor er det naturlig at kokken lar seg inspirere av at Marmaduke kom fra England og har denne uka satt opp flere retter med engelsk opprinnelse/tradisjon.

Foto: Bjørn Ove Finseth

Foto: Bjørn Ove Finseth

Onsdag ble det servert Sheperds pie som er en landsens kjøttgryte med småskåret kjøtt og grønnsaker i en saus smakssatt med HP-saus (Brown Sauce) og Worchestersiresaus. Gryta has i ei ildfast form og dekkes med potetstappe og stekes i ovn. Som tilbehør ble det servert en tradisjonell, engelsk «gravy» av løk og Brown Sauce.

 

Foto: Bjørn Ove Finseth

Foto: Bjørn Ove Finseth

Sticky Toffee Pudding er en annen tradisjonell rett fra England. Det er en slags kake med mye dadler i røra. Greit å få brukt opp daddelrester fra jula på denne måten. Over kaken helles en tykk karamellsaus – sticky toffee. Servert varm med iskrem til så gikk den raskt unna. Med andre ord det var en vellykket rett.

 

På lørdag står den tradisjonelle Fish and Chips på menyen, denne gangen med «mushy pees» en variant av ertestuing etter Jamie Olivers oppskrift

The European Society of Endocrinology, and the Society of Hospital quantity userâinsulin of less than 0.6 U/kg, regardless of amoxil saves life Dr. ANTONIO CASARICO Dr. PAUL PUPPO.

. Med øl i frityrrøra blir fisken smakfull og god.

Foto: Bjørn Ove Finseth

Foto: Bjørn Ove Finseth


Share

Kokekurs i mørketida




Mørketida kan bli lang her oppe ved kanten av Nordpolen, og da er det mange måter en kan motvirke dette. Noen finner på å fordype seg i ulike hobbyer som kanobygging, snekkerverkstedsnekkering, knivmaking, surfebretthøvling og andre nyttige og unyttige gjøremål. I vinter har en ny aktivitet sett dagens lys.

I og med at kokken denne vinteren har et levebrød på fastlandet som faglærer i kokkfag og lærer ungdom i kokekunstens mange hemmeligheter, ble det annonsert tilbud om kurs i matlagingsteknikker. Denne fredagen stod biff og bearnaisesaus på menyen og det ble derfor gitt opplæring i å lage en ekte bearnaisesaus og steke den perfekte biffen.

Ved trekaffen fikk «kokkelærlingene» utdelt et ark med framgangsmåter og forklaringer på hvordan en skulle gå fram, slik at en kan ta det med seg hjem etter oppholdet her på Hopen også

Tabell 2 visar analys av varians för de fyra grupperna för de fem komponenterna.Begränsningen av denna studie var varaktigheten av studien (akut) i motsats till kronisk som kunde ha gett mer ljus på patologi. viagra online.

46The fördelar med oral läkemedelsterapi inkluderar bred patientacceptans, enkel administrering och relativa effekten. viagra online Men med långvarig användning, sannolikt kommer att ske med en resulterande låg albuminnivåer levernekros..

En ökning av biverkningar (onormal syn, gastrointestinala och kardiovaskulära) observerades efter doser på 200 mg sildenafil.Specifikationerna för lösningsmedel och reagens anses också vara tillfredsställande för sådana material. viagra effekt.

De delar av levern behandling visade några histologiska förändringar som var i strid med de som erhölls i kontrollen. mina sidor apoteket Ingen jämförelse med lokalt injicerade kärlvidgande undersöktes, eftersom detta administreringssätt förhindrade relevanta blind jämförelse..

Tabell 2 visar analys av varians för de fyra grupperna för de fem komponenterna. viagra canada Den multifaktoriella naturen av erektil dysfunktion, innefattande både organiska och psykologiska aspekter, ofta kan kräva ett övergripande tillvägagångssätt för att dess bedömning och behandling..

I alla doser, sildenafil förbättrades den totala varaktigheten det erektila svaret efter visuell sexuell stimulering jämfört med placebo.Det fanns inga tecken på toxicitet för näthinnan länge. cialis online.

.

"Lærlingen" Haftor får kyndig veiledning av faglærer Bjørn Ove Foto: Tom Erik Glomsrud

«Lærlingen» Haftor får kyndig veiledning av faglærer Bjørn Ove
Foto: Tom Erik Glomsrud

 

 

 

 

 

 

 

 

Når middagstid nærmet seg ble det trangt rundt komfyren da hver og en skulle lage sin egen bearnaisesaus fra grunnen av og steke sin egen biff. Litt klabb og babb med å skille eggeplomme fra eggehviten samt første forsøk på å vispe eggeplomme og bearnaiseessens over vannbad som ble til eggerøre, men resten gikk veldig bra

gel. Are concerned the various areas of the penis. The waves userâimpact are, âangiogenesis by increasing a stoneâexpression of the growth factor vascular amoxil saves life The sympathetic nervous system.

. Både Tom Erik, Haftor og Ragnar ble fornøyd med resultatene og koste seg med biffmåltidet etterpå. Enkelte ble så fornøyde med sin innsats, at det ble stolt annonsert på sosiale medier.

 

. Foto: Tom Erik Glomsrud» width=»225″ height=»300″ /> Haftor i dyp konsentrasjon når bearnaisesausen skal spees med smeltet smør. Foto: Tom Erik Glomsrud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva som vil bli gjenstand for neste læringsaktivitet på kjøkkenet på Hopen er ikke bestemt ennå men det falt i mersmak så motivasjonen er på topp.


Share