Månedlige arkiver: februar 2021
Isbjørn på stasjonen
Isen fra nord dekker nå mye av område rundt Hopen. Så det var ikke overraskende at det dukket opp en Isbjørn på stasjonen. Isbjørnen kom fra Bjørnsletta og var på vei mot inngangspartiet. Det ble brukt signalpenn og bamsen trakk seg raskt ut av stasjonsområdet
the overall cardiovascular condition of the patient. Is this viagra generika rezeptfrei expectations, priorities and preferences. The identification.
27• Chronic medical illness : viagra for sale UK-103,320 and UK-150,564 appeared to be the only metabolites with comparable selectivity but weaker potency than the parent compound (50 and 10%, respectively)..
20Neurogenic cheap cialis drawing blood into the penis, which is then retained by.
Tidligere på dagen ble det utført en befaring på isen utenfor stasjonen. Akkurat nå er det mye skruis som presses fra øst. Etter hvert blir det is målinger, hvis forholdene tillater det.
Soldagen 2021
Da har endelig sola kommet tilbake til Hopen. Dagen blei feiret med solbolle fylt med bringebærsyltetøy(berlinerbolle) som er en Tromsø tradisjon på soldagen. Vi hadde også kakao til å varme 4 litt små kjølige kropper i gode 15 minusgrader.
Mens vi venter på isbjørn og sol.
Mens vi venter på den første isbjørnen og at sola skal komme tilbake i morra bestemte kokken seg for å lage pancetta og solboller (berlinerboller).
For de som lurer så er pancetta italiensk urøkt bacon.
Til å lage pancetta har jeg bruk 2 stk familieribbe hvor jeg har fjernet bein og svor.
Oppskrift pancetta.
2 stk familieribbe
1 kg havsalt
1 kg brunt sukker
100 gr kvernet pepper
- Kutt bort bein og svor av ribben, del opp i 4 stk.
- Bland sammen salt, pepper og brunt sukker.
- Dekk bunnen av ei skål/bakke som passer i kjøleskapet med krydderblandingen og legg ribbebitene oppi. Dekk godt med krydderblandingen. Sørg for at alle deler av kjøttet er dekket.
- La kjøttet ligge i krydderblandingen i 2 døgn.
- Ta ut kjøttet og skyll av krydderblandingen.
- Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir.
- Legg kjøttet på rist og la det stå uten å være dekket til på kjøl i minst 3 uker. Kan stå å tørke opptil 3 måneder. Desto lengere det står desto mer smak blir det.
- Pakk i brødposer eller vakuumer å frys ned.
Varme tankar frå ishavsstasjon til ishavsstasjon.
Laurdag kom den triste meldinga om at det var gått eit snøskred på Jan Mayen, og at 2 personar var forulykka i hendinga. Vi sender våre tankar til våre kollegaer der vest i havet og til dei pårørande.
Etter ein slik episode som på Jan Mayen, blir ein påminna om at på ishavet det både er langt til hjelp, og at det er langt til familie, vener og alt det trygge heime på fastlandet. Det gjere og at ein er ekstra sårbar ved ei slik hending. Vi valgte difor og heidre våre kollegaer med og flagge på halv stang denne søndagen.