Påskstemning og bjørnebesøk på Hopen


På Hopen har store deler av mars samt begynnelsen av april gått med til feiring av påske. Med påska kom også vinteren, og med kalde temperaturer og nordavind kom havisen, og med havisen dukket også kongen av polisen, bjørnen, opp!

Årets første bjørner på stasjonen er nysgjerrige på hva dette kan være

Årets første bjørner på stasjonen er nysgjerrige på årets besetning.

Påske er tid for våraktiviteter, så også på Hopen. Diverse vedlikehold på stasjonen, med maling av verkstedgulv samt stormsikring av internettparabolen er eksempler på arbeid utført i godværet. Sistnevnte har selvsagt hatt høy prioritet. Etter vel utført dagsverk kunne sjefen og sjefskokken unne seg en velfortjent hvil, blek etter en lang og mørk vinter gjorde det godt.

 

I tillegg til feiring av påskehøytiden har det vært to fødselsdager å feire, både Martin og Harald har rundet 28, og det ble behørig feiret med flagging, sjokoladekake og lammesteik, sistnevnte kokt i hop av bursdagsbarnet sjøl, Harald.

Må få heist flagget, æ har jo bursdag!

På tide å få heist flagget, æ har jo bursdag!

Siden vi har feiret påske relativt lenge, har vi også rukket over mye. Det har blitt to påskeskiturer til Beisarhytta, vedsekker er fraktet over til Bjørnebo, slik at man er sikret varme om man skulle stryke forbi, og det er foretatt målinger av istykkelsen utenfor stasjonen. Det var ikke mer enn to-tre dager med temperaturer under -10 som skulle til før vi hadde et isdekke rundt øya. Det sier noe om hvor lite vinterlige temperaturer vi har hatt tidligere i vinter.

Steinar fisker etter kamera. Bølge og Krækling er gode å ha når ved skal fraktes over fjellet

Steinar fisker etter kamera. Bølge og Krækling er gode å ha når ved skal fraktes over fjellet

Så fikk vi altså besøk av bjørn for første gang denne vinteren! Til glede, fasinasjon og en god porsjon spenning for oss øybeboere. Første bjørn ved stasjonen var den 21
. mars, og dagen etter var bjørnen og snusa rundt Bjørnebo mens hyttegjestene (Martin, Bølge, Krækling og Gisle) var på tur over Småhumpen. Det var tydelig at bjørnen hadde ligget å ventet på leilighet for å sjekke ut hytta. Gisle fant hvilegropa etter bjørnen på vei ned fra Småhumpen. Derfra hadde bamsen aket seg ned fjellsida, og tatt seg bort til hytta. Da påsketuristene kom tilbake og skulle pakke sammen for å dra tilbake til stasjonen, hadde bjørnen snust rundt både Bjørnebo og Russehytta. Den hadde nå lagt seg godt til rette i innløpet til Styggdalen.

Etter dette hadde vi flere dager på rad hvor bjørn besøkte stasjonen litt over seks på kvelden. Kvart-over-seks-bjørnen kom presis selv dagen etter at klokka var stilt til sommertid

and psychological factors in the individual patient must bebe important determinants in defining and diagnosing the buy viagra online.

. Dette er like etter middagstid for vår del. Undertegnede har selv erfart hvordan middagslukta rekker hele veien opp på Bjørnesletta over stasjonen, og da tar den fort kontroll over kroppen som styres ned mot middagsbordet! Mulig bjørnen har det litt på samme måte.

Ingen hemmelighet at bjørn har vært i fokus den siste tiden, og her forleden i Braastadskaret, fikk Bølge og Krækling ferten av hele fire bjørn som drev med sitt i lia ned mot stranda på vestsiden.

 

7 tanker om “Påskstemning og bjørnebesøk på Hopen

 1. For en tidligere Hopen væring gjør det både godt og vondt å se sånne fantastiske bilder av både øya og bamsen. Spesielt flott bilde der bamsen rusler avgårde.
  Synd det er blitt så dårlig med is de siste åra, for 20 år siden hadde vi 4-500 obser av isbjørn, det va tider de…

 2. Hei, fine bilder og fascinerende dyr. Men hold knallpistolen og rifla klar, har hørt at det er en lunefull kar.
  Håper dere får flere fine turer.
  Her på fastlandet har våren fått overtaket, men fremdeles godt skiføre i høyden.
  Kari og Harald Sverre

 3. Flott å høre at dere har fått bjørnebesøk! Sent, men godt:) Og topp å høre at dere har vært på Beisarstua! Håper alt var i orden der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.