Trivelig besøk av justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og Sysselmesteren på Svalbard, Lars Fause.

Mandag 8. april landet et helikopter fra CHC Helikopter service, på en nymåket helipad på Hopen. Ombord var et følge med justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl, Sysselmesteren og andre fra departementet og sysselmesterembedet.

Følget fikk en grundig omvisning på stasjonen av stedlig leder Jørn Inge og fagarbeider Martin. De var innom de fleste bygningene og fikk et godt innblikk i hvordan stasjonen driftes. Det ble også tid til litt praktiske øvelser der ministeren fikk prøve seg på isbjørnskremming på flere måter, skyting på isbjørnblink og hundesledekjøring på behagelig stresslesstol. Vel innomhus fikk hun prøve seg på å lese værmeldingen på engelsk over radioen.

Justis- og beredskapsminster Emilie Enger Mehl sammen med besetningen på Hopen meteorologiske stasjon

Det ble selvsagt disket opp til en utmerket lunsj passende til følget, og alle ga gode tilbakemeldinger til kokken. En tur i butikken ble det også tid til før følget måtte ta av og komme seg tilbake til Longyearbyen.

Så var det å fly tilbake til Longyearbyen.

Besetningen på Hopen meteorologiske stasjon takker ministeren for et hyggelig besøk her ute i ishavet. Dessverre fikk hun ikke sett noen isbjørn. Dagen etterpå var 5 isbjørn innom stasjonen på besøk. De hadde vel hørt rykter om besøket.

2 tanker om “Trivelig besøk av justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og Sysselmesteren på Svalbard, Lars Fause.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.