Isen legger seg rundt øya

Vi hadde ganske tykk is her i stasjonsbukta i tida før jul, men så kom det bølger og brøt den opp. Nå har drivisen kommet ned fra nord og strekker seg langt ned mot Bjørnøya. Sjøen har frosset ved stasjonen igjen også, selv om isen nok ikke er så tykk ennå. Mulighetene for å se en eller annen isbjørn er her nå, men foreløpig har vi ikke sett noe til hen eller spor av hen.

Fint er det å skue utover havet fra Trollkaillen og se isen strekke seg ut så langt en kan se. Bildene under er tatt med lang åpningstid og middels høy ISO.

Retning nord/nordøst med Knulterodden midt på bildet under nordlyset. «Stjernen» vi ser opp til høyre er planeten Jupiter som er den mest lyssterke planeten vi kan se her oppe akkurat nå.
Retning øst i retning Novaja Semlja. Jupiter i venstre øvre bildekant og med det lille dagslyset som blir bare lysere og lysere hver dag nå. Et skyopptrekk gled inn over oss og bragte med seg litt snø.
Utsikt rett sør med satsjonen under og med fyrlykta på Kofoedodden helt i sør på øya.
Stasjonen er godt opplyst i mørketida kl 13.00 på dagen.

Alle foto ved Bjørn Ove Finseth.

HIPP HIPP HURRA FOR JØRN INGE!

Så var det tid for en bursdag igjen og enda en unnskyldning for å spise kake her oppe i ishavet. Og nå ligger isen utenfor her igjen.

Stedlig leder, Jørn Inge Tomren, fyllte 48 år lørdag 6. januar og det ble selvsagt markert. Ved trekaffen ble det servert Budapestsrull som falt i smak og ønskemiddagen var pizza. Det ble servert hjemmelaget karamellis i mandelflarnskåler og med karamellsaus.

Dagen ble avsluttet i badstua.