ISBJØRN ISBJØRN ISBJØRN

Foto ved Jon Dørmenen.

Ja, så var den endelig kommet hit igjen. Isen har kommet og gått her siden vi kom hit omtrent men det er bare revespor vi har sett så langt. Isen har jo bredt seg ned helt til Bjørnøya så det var rart det ikke var noen som stakk innom. Men her på stasjonen har den ikke vært innom på kaffebesøk en gang, ei heller for å si hei til hundene.

Derfor var det oss som måtte ut og sjekke opp om hvor den hadde tilhold hen. Egentlig var det bare en utforskningstur Jørn Inge, Martin og Jon tok etter 4-obsen for å se om det gikk an å gå forbi fuglefjellet sør for stasjonen. Det var det. De gikk videre mot Kvalen, en steinformasjon på nordsiden av Egsetstranda. Så langt kom de ikke for plutselig ble de var et par blinkende øyne. I lyset av hodelyktene fikk de se to isbjørner som koste seg med det råtne kadaveret av en hvalross som hadde strandet der. De måtte grave seg ned i snøen til det.

Ekspedisjonen hadde med seg Suggen som vakthund og da han fikk ferten av isbjørnene, ble det fart på dem. Et par bestemte knurr fra Suggen og isbjørnparet la i vei utover isen.

Jørn Inge og Martin ser ned i gropa der isbjørnen har gravd seg ned til kadaveret av hvalrossen.
Spekklaget til hvalrossen vises nede i gropa. Masse god energi til isbjørnene.
Jørn Inge måtte ned og sjekke om det var noe spennende der. Om han hadde tatt med kjøtt og spekk av hvalrossen tilbake til stasjonen i håp om en bedre middag, hadde han nok blitt sendt på dør av kokken. I stedet fikk han servert salt kjøtt, kålstappe og raspeball til middag. Ikke helt det samme men….
Om han hadde tenkt å ta med kjøtt og spekk av hvalrossen tilbake til stasjonen i håp om en bedre middag, hadde han nok blitt sendt på dør av kokken. I stedet fikk han servert salt kjøtt, kålstappe og raspeball til middag da de kom tilbake. Ikke helt det samme men….

Brannsikkerheten tas på alvor

Det er en tradisjon her på ishavet at en må trene på ulike disipliner for å ivareta sin egen og sine kollegaers sikkerhet. Så også når det gjelder brann. Utrangerte brannslukningsapparat blir flittig brukt til trening. I dag gikk turen til båtstranda der Jørn Inge hadde rigget til et bål og et par brannslukningsapparat. På omgang fikk vi alle prøvd flere ganger å slukke bålet. Veldig nyttig læring og erfaring.

Pulverstrålen rettes inn mot bålet.
Et øyeblikk ser det ganske så dramatisk ut men kort tid etterpå….
så er flammen på vei til å bli slukket.
Jon har utløst pulverapparatet rettet mot bålet.
Og vips så var bålet slukket.