Praktærfugl på besøk

Tekst og foto: BOF

Isen forsvant sakte men sikkert og når det ble åpninger i isen, kom ærfuglene flygende inn også. Etter hvert som isen forsvant helt, svømte de helt inne ved iskanten som ligger igjen noen meter ut fra land. I kikkert kunne vi se flere praktærfugl, hanner. På det meste var det 8 individer av arten, både voksne hanner og unge hanner. Det kan godt hende at det er hunner i flokken også men de er vanskeligere å sjelne fra de vanlige ærfuglhunnene.

Her er det flere praktærfugl. Kan du finne dem? På dette bildet skal det ihvertfall være 5 stk, voksne og unge.

Gratulerer med dagen, Martin!

Så ble det tid for siste bursdagsfeiring her oppe i isødet. Martin fylte år den 13. mai og den ble som vanlig, behørig feiret. Det ble både bursdagskake og ønskemiddag, pølsefest. Gassgrillen ble funnet fram og pusset etter vinteropplaget og pølsene ble grillet. I tillegg ble det en overraskelsesdessert. Jubilanten virket som han var fornøyd med dagen.

Vi gratulerer igjen med dagen, Martin!

Og vi vasker, og vi vasker og vi har det jo så gøy!

Tekst og foto: BOF

Vårens vakreste eventyr er kommet over oss, ihvertfall sesongens vakreste eventyr, nemlig nedvasking og klargjøring av stasjonen etter å ha brukt den i snart et halvt år. Den kommende besetningen er klar for oppreise snart og da skal de komme til en ren og pen stasjon.

Det er en del bygninger og rom som skal gås gjennom, men med en god renholdsplan, så går jobben meget bra. Det er ikke noe å si på ståpå-viljen til denne besetningen og det meste gikk unna på ei uke. Nå kan bare 17. mai kom inn over oss på en finpusset stasjon og så kan vi nyte de siste dagene her opp. Vi krysser fingrene for at det blir mange finværsdager, for snøen ligger her ennå. Det er fortsatt mulighet for å gå på ski her.