Spennende Ludo-turnering mellom Bjørnøya og Hopen

På Hopen ble det en sesong laget en spesialutgave av Ludo, en Ludo de Lux. I denne utgaven er det lagt til innhold på felt som for eksempel å synge Gratulerer med dagen på Olga Marie Michalsen sitt vis, med innlevelse, eller spise en sursild eller gå 9 felt tilbake, for å nevne et par.

Besetningen på Hopen har prøvespilt denne utgaven samt vanlig ludo (se et tidligere innlegg). Stedligleder kom da på ideen med å utfordre besetningen på Bjørnøya til en vennskapelig ludo-konkurranse. Bjørnøyagjengen ville være med på leken og det ble gjort avtale om spillkveld fredag 9. februar.

Spillerne benket seg foran TV-n der forbindelse via web på videokonferanse ble opprettet. Både kamera av spillerne samt nærbilde av spillebrett og område for terningkasting.

Spenningen var til å ta og føle på da spillet startet. Bjørnøya stilte med to lag med to personer på hvert lag. Ann Helen og Siripan spilte med gule brikker og Joakim og Nils Rune spilte med grønne. På Hopen stilte Jon og Bjørn Ove med røde brikker og Jørn Inge og Martin med blå brikker. Gult lag viste seg tidlig som dyktige ludospillere og klarte å få i mål et tårn på 3 og så en brikke i mål og med det vant som farge. Det var avtalt på forhånd at den øya som først fikk begge lagene i mål ble vinner, så spenningen levde videre. Klarte grønn farge å få inn sine brikker før de to lagene fra Hopen eller ble de overrumplet av spillteknikken til Hopen-beboerne. Det gikk frem og tilbake der grønn kom fram med store tårn som så ble enten slått tilbake til start eller helt tilbake til huset. Det samme skjedde både med blå og rød farge, men til slutt etter nærmere to timers spill, et glass sursild, flere sangversjoner av Gratulerer med dagen og nærmere 50 push-ups klarte rød å få alle sine brikker i mål før grønn og blå kjempet om å få sin siste brikke i mål. Blå klarte til slutt å få sin siste brikke i mål og dermed vant Hopen hele konkurransen. Det må sies at det var meget jevnt på slutten da.

Vi takker Bjørnøya for sterk motstand i dette spillet og så får vi se om det blir flere runder eller med andre spill.